Köksbiträde

Region Gotland, Köksområde 2 / Restaurangbiträdesjobb / Gotland
Observera att sista ansökningsdag har passerat.


Visa alla restaurangbiträdesjobb i Gotland, Västervik, Valdemarsvik, Oskarshamn, Borgholm eller i hela Sverige
Visa alla jobb hos Region Gotland, Köksområde 2 i Gotland

Som en del av Region Gotland ansvarar regionstyrelseförvaltningen för strategisk planering och ärendeberedning, regional utveckling, koncernstyrning, internt stöd och service till regionens övriga förvaltningar samt kultur och fritidsverksamhet. Våra cirka 700 medarbetare månar om kvalitet och effektivitet.

Avdelning måltid ansvarar för att leda, styra och samordna området mat och måltider genom att strategiskt planera och tillsammans med berörda initiera, genomföra och följa upp utvecklingsinsatser. Avdelningen ger stöd och levererar måltidsservice.

Måltiderna inom Region Gotland är en viktig del av skolan, äldreomsorgen och sjukvården. Med kompetens om och leverans av mat och måltider bidrar avdelningen till att verksamheterna skapar goda livsvillkor, en hälsofrämjande hälso- sjukvård och en god, likvärdig och hälsofrämjande lärmiljö. Måltiderna bidrar till att skapa värde för medborgarna. Varje dag planerar, tillagar, levererar och i vissa fall serverar Avdelning Måltid cirka 11 000 portioner mat till barn och elever i förskolor och skolor, till brukare inom äldreomsorgen samt till patienter inom hälso- och sjukvården.

Gråboservering ligger inom seniorboendet Gråbos område, där vi serverar och lämnar ut färdiga portioner till ca 70 matgäster. Serveringen är öppen för alla matgäster. Måltiderna är tillagade i Strandgärdets kök som är ett av 29 tillagningskök inom Regionens avdelning Måltid. Där produceras måltider till Visby lasarett och en del äldreboende i Visby med omnejd. Inom köksområdet har vi även serveringar på Strandgärdet (lasarettet) och Café Korpen. Serveringen har öppet alla dagar under året för lunch.



Publiceringsdatum
2018-07-12

Arbetsuppgifter
Arbetsplatsen är till största del på Gråboservering men ca 1 dag per vecka arbetar man i Strandgärdets kök. Helgtjänstgöring varannan helg ingår i tjänsten.
Utifrån direktiv och riktlinjer planera, producera samt servera mat och måltider med kvalitet på ett ekonomiskt och rationellt sätt. Syftet med funktionen är att möjliggöra leverans av måltider med god kvalitet i form av säkra, näringsriktiga, varierade och hållbara måltider med tilltalande smak och presentation samt med en god service för trivsam miljö.

Detta innebär bland annat att:
• Arbeta med planering, så som att ta emot beställningar från matgäster och sammanställa dem för beställning till tillagningsköket.
• En stor del av arbetet är bemötande genom försäljning och servering och att medverka till en trivsam måltidsmiljö för våra gäster.
• Beställa maträtter, råvaror och andra förbrukningsvaror till den egna verksamheten
• Aktivt bidra till ständiga förbättringar och utveckling av måltidsprocessen så som service och kvalitet.
• Delta i produktion av måltider.
• Följa regelverket, t ex tillse efterlevnaden av egenkontrollprogrammet, verksamhetssystem och maskininstruktioner.
• Delta i arbetsrotation inom köksområde och avdelning
• Vid behov, på uppdrag av chef, delta i projekt och utvecklingsarbeten
• kassaarbete och redovisning
• Stöd till enhetschef

Schemalagd arbetstid dagtid med tjänstgöring varannan helg.


Kvalifikationer
Du har personliga förmågor och sociala färdigheter som innebär att du är positiv, driven och serviceinriktad. Du är van att arbeta självständigt och i grupp och kan gärna ta egna initiativ. Du är flexibel och ser möjligheter i förändringar och du är stresstålig samtidigt som du ska kunna vara lyhörd. Du är en person som kan se helheten och kunna tillföra nytänk och engagemang till vår verksamhet.
Vi söker dig som har tydligt kundfokus, vill jobba nära kunden och har erfarenhet av arbete inom serviceyrke och några års erfarenhet av arbete inom kök, gärna storhushåll.

Vi ser gärna att du har en dokumenterad restaurangutbildning, 3-årigt gymnasium inriktning restaurang och måltidsservice eller KY-utbildning eller annan utbildning/erfarenhet som vi bedömer är likvärdig. Erfarenhet av tillagning och hantering av specialkoster är önskvärt.

Då inriktningen är att öka ekologiskt, närproducerat och att mer lagas från grunden så är kunskaper om råvaror och dess användande i matlagning och olika matlagningsmetoder önskvärt. Kunskap om egenkontrollprogram, datorvana, ekonomi, specialkoster och gärna kassavana.

Körkort erfordras.

ÖVRIGT
Tjänsten ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver komma i anspråk för person med företrädesrätt samt att tjänsteunderlaget kvarstår.

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på www.gotland.com/leva

Inför rekryteringsarbetet har vi på Region Gotland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varaktighet, arbetstid
Deltid. syssgrad 75% Tillsvidareanställning, tillträde: 2018-09-01 .

Ersättning
Enligt avtal.

Så ansöker du
Sista dag att ansöka är 2018-08-05
Ange följande referens när du ansöker: A800133
Klicka på denna länk för att göra din ansökan

Kontakt
Sofie Leksäther 0498-268680
Kristina Björkander 0498-269468

Företag
Region Gotland, Köksområde 2

Adress
Region Gotland, Köksområde 2
Region Gotland
62181 Visby

Kontorsadress
Visborgsallén 19 Visby

Jobbnummer
4245049

Observera att sista ansökningsdag har passerat.

Prenumerera på jobb från Region Gotland, Köksområde 2

Fyll i din e-postadress för att få e-postnotifiering när det dyker upp fler lediga jobb hos Region Gotland, Köksområde 2: