Kockar sökes till Försvarsmaktens fartyg på Fjärde Sjöstridsflot

Försvarsmakten / Kockjobb / Haninge
Observera att sista ansökningsdag har passerat.


Visa alla kockjobb i Haninge, Ödeshög, Hjo, Vadstena, Boxholm eller i hela Sverige
Visa alla jobb hos Försvarsmakten i Haninge, Mjölby, Karlsborg, Motala, Skövde eller i hela Sverige

Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Försvarsmaktens unika förmåga är den väpnade striden och med den Sveriges yttersta säkerhetspolitiska instrument. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad. Försvarsmakten eftersträvar mångfald eftersom det berikar vår verksamhet.
Fjärde sjöstridsflottiljen är ett insatsförband i den svenska marinen. Flottiljens ledningsstab, sju fartyg och röjdykardivision på västkusten utbildar och tränar sjömän och officerare för beredskap att genomföra insatser, både nationellt och internationellt. Flottiljen har förmåga att kontrollera havsområden, sjövägar och sjöfart, göra insatser mot yt-, luft- och undervattensmål, samt röja minor i hamnområden, kustnära farvatten och på öppet hav.
Fjärde sjöstridsflottiljen bidrar också löpande med personal till internationella insatser, bland annat i Afghanistan - långt från kust och hav.
Söker du ett omväxlande och utmanande arbete som kock och samtidigt lockas av skärgårdsmiljö!? Då är detta ett jobb för dig!
Som kock ombord ansvarar du för matlagning med tillhörande kringfuktioner som matsedelsplanering,
livsmedelsinköp, redovisning samt att förrådshållning/förvaring sker  i enlighet med HACCP principerna. 
I din roll som kock ska du upprätta egenkontrollprogram enligt HACCP för din enhet. Du ska utföra egenkontroll, innebärande följande;
• Följa hygienplan * Dokumentera händelser och kontroller * Genomföra mottagningskontroll * Tillse att livsmedel förvaras och hanteras på ett korrekt sätt (HACCP) * Upprätta näringsberäknade och näringsriktiga matsedlar med näringsberäkningsprogram. * Genomföra livsmedelsbeställning natinellt och internationellt. * Laga näringsriktig mat. * Inventera livsmedelsförråd. * Handha och vårda köksutrustning, kontrollera elsäkerhet.  
Du kommer att verka ombord på samtliga fartyg inom förbandet. I ditt arbete som kock ingår att du även ska förstå fartygets roll och uppgifter inom ramen för Försvarsmakten, flottiljen och divisionen. Du ska kunna rädda eller försvara dig själv och tillsammans med andra skydda/rädda fartyget samt stödja vid insats ombord på annat fartyg. Din befattning innebär att du även har en tillikauppgift som sjukvårdsman ombord.

Publiceringsdatum
2011-06-23

Kvalifikationer
• Godkänd Värnplikt eller Grundläggande Militär Utbildning (GMU) med inriktning kock ELLER genomförd värnplikt eller GMU samt en separat kockutbildning* Godkänd medicinsk undersökning för sjö 
För att kunna tjänstgöra ombord på flottiljens fartyg krävs att man har godkänd hälsoundersökning enligt "hälsoundersökning för sjögående personal", denna undersökning kommer att genomföras i anslutning till beslut om anställning.
Meriterande:
• Basic Saftey* Hygiencerifikat (HACCP) 
Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Peter Nyberg, HR-generalist 4.Sjöstridsflottiljen 010 823 8308
Per Wikström, HR-generalist 4.sjöstridsflottiljen 010 823 8309
Fackliga representanter:
Susanne Nyberg, Officersförbundet 070 214 6944
Sista dag att ansöka är 2011-08-01, rekrytering sker löpande.

Arbetstider och omfattning
Dag , Heltid , Tillsvidareanställning

Så ansöker du
Ansökan kan tyvärr inte göras via e-post.
Ansökan sker via företagets webbplats.

Företag
Försvarsmakten

Adress
Försvarsmakten
Lidingövägen 24(ej för ansökningar)
11541 Stockholm

Jobbnummer
970873

Observera att sista ansökningsdag har passerat.

Prenumerera på jobb från Försvarsmakten

Fyll i din e-postadress för att få e-postnotifiering när det dyker upp fler lediga jobb hos Försvarsmakten: