Bageripersonal till Gäddede - Hb Maud Och Olof Erikssons Tunnbrödsbageri - Fabriksjobb i Strömsund
Bageripersonal till Gäddede
Hb Maud Och Olof Erikssons Tunnbrödsbageri / Fabriksjobb / Strömsund
Observera att sista ansökningsdag har passerat.

Visa alla fabriksjobb i Strömsund, Dorotea, Krokom, Åsele
Visa alla jobb hos Hb Maud Och Olof Erikssons Tunnbrödsbageri i Strömsund

Sveriges ledande tillverkare av ekologiskt tunnbröd expanderar och söker ansvarsfulla personer som kan delta i produktionen av detta kulturbröd. Vana av livsmedelsproduktion ej nödvändig. Utbildning ingår.

Företaget startades för drygt 40 år sedan av Maud och Olof Eriksson, vilket gör det till Sveriges äldsta, som ett försök att hitta ett sätt att försörja sig i sin hembygd i norra Jämtland.Tanken väcktes då att baka bröd, ett traditionellt jämtländskt tunnbröd. Verksamheten tog sin start med hjälp av vedugnen i källaren i mitt föräldrahem och växte så småningom till ett företag som idag omsätter ca 5 miljoner SEK inom Sverige och ger arbete åt 6 anställda. Brödet säljs förutom i Sverige också i Tyskland, USA och Kanada.

Vi är med andra ord ett litet företag men vi har lyckats att hitta en egen nisch genom att göra ett bröd som är handbakat men som vi ändå kan producera i ganska stora volymer, och som inte blir för dyrt i konsumentledet. Korntunnbrödet är fullständigt unikt, bakat på ett recept som är 300 år gammalt och som innehåller en hög andel kornmjöl. Något som de stora bagerierna inte har lyckats kopiera, trots upprepade försök, på grund av att kornmjölet gör degen mycket klibbig och omöjlig att bearbeta i automatiserade kavelverk.

För 15 år sedan började vi att använda ekologiska råvaror och blev det första tunnbrödsbageriet i Sverige som blev KRAV-godkänt. Sedan dess så innehåller vårt bröd 100% ekologiska råvaror. Brödet, och speciellt korntunnbrödet har rönt stor uppskattning och fått många utmärkelser. Bland annat så har det tilldelats Sveriges Gastronomiska Akademis diplom, vunnit ett antal tester och även belönats av mattidningen Gourmet. Korntunnbrödet är fritt från socker och fett, innehåller mycket fibrer och har ett lågt glykemiskt index(GI) vilket gör det mycket hälsosamt.

Vår inriktning är att baka ett tunnbröd av högsta möjliga kvalitet utan att göra alltför stora inskränkningar i produktionskapaciteten. Kort sagt, en balansgång mellan kvalitet och kapacitet som inget annat bageri har lyckats med.

Erikssons Tunnbröd åtnjuter idag en unik position på den svenska livsmedelsmarknaden pga att vi kan erbjuda våra kunder ett bröd med en mycket högre kvalitet än våra konkurrenter till ett något högre pris. Dessutom inger det faktum att bageriet har varit i samma familjs ägo i drygt 40 år förtroende.

Vi har uppnått vår nuvarande position tack vare att vi aldrig har tummat på våra principer om hur ett riktigt tunnbröd ska se ut och smaka. Brödet har hela tiden bakats enligt ett gammalt recept som vi har hållit fast vid utan att falla för frestelsen att producera en mera marknadsanpassad produkt. Denna inställning kan vid en första anblick te sig otidsenlig men istället är den nog anledningen till att vi fortfarande finns kvar på marknaden.

En annan anledning är också att vi har bevarat och förstärkt den image som vi har byggt upp under åren, den av ett litet familjeföretag långt ute i obygden som mot alla odds inte bara lyckas hålla verksamheten igång utan också har lyckats bli marknadsledare inom den nisch man själva har grävt ut: producenter av ett handbakat, ekologiskt tunnbröd. Denna image fortsätter att utvidgas och stärkas. Vi poängterar att det bröd vi bakar bär på ett kulturarv som det är viktigt att bevara. När kunden köper vårt bröd så känner han det som om att han gör både oss, sig själv och miljön en tjänst.

Arbetet består i att delta i brödtillverkning och paketering och kräver inga förkunskaper.

Publiceringsdatum
2007-10-01

Anställningstyp/arbetstider
Heltid/deltid, tillsvidare-anställning

Ersättning
Enligt avtal med Livsmedelsarbetarförbundet(ca 103 kr/tim)

Kontakt
Maud Eriksson, 0672-22052, etunnbrod@gmail.com , ägare

Så ansöker du
Sista ansökningsdag 2007-12-31
Ange följande referens när du ansöker: BP-005
Vi tar emot ansökan via epost: etunnbrod@gmail.com

Företag
HB MAUD OCH OLOF ERIKSSONS TUNNBRÖDSBAGERI
VIKEN 200
83090 GÄDDEDE
Telefonnummer: 0672-22052
Faxnummer: 0672-22052
E-postadress: etunnbrod@gmail.com
Mer information på www.erikssonstunnbrod.se

Kontorsadress
VIKEN
GÄDDEDE

Jobbnummer
19962

Observera att sista ansökningsdag har passerat.

Sökord


Prenumerera
Fyll i din e-postadress för att få e-postnotifiering när det dyker upp fler lediga jobb hos Hb Maud Och Olof Erikssons Tunnbrödsbageri: